Dat maakte het bedrijf eind vorige week bekend. De omzet verdubbelde ruimschoots tot 17,6 miljard euro.

De winst kwam grotendeels voor rekening van Chrysler, waarin Fiat sinds afgelopen zomer een controlerend belang heeft. De resultaten van de Amerikaanse autobouwer zijn voor het eerst volledig verwerkt in die van het moederbedrijf.

Chrysler behaalde in het derde kwartaal een operationele winst van 483 miljoen dollar (340 miljoen euro). De omzet groeide met bijna een vijfde tot 13,1 miljard dollar (9,2 miljard euro).

Onder de streep hield Chrysler 212 miljoen dollar over. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een nettoverlies geleden van 84 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van dit jaar kwam Chrysler, dat onder meer ook de merken Dodge en Jeep voert, onder de streep 370 miljoen dollar tekort.

Chrysler vroeg ruim 2 jaar geleden faillissement aan, maar maakte een doorstart onder de vleugels van zijn Italiaanse branchegenoot en met steun van de Amerikaanse overheid. Pas in het eerste kwartaal van dit jaar kroop het bedrijf voor het eerst uit de rode cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding