De documentaire toont hoe Pang Qingnian zich heeft opgewerkt van fietsbandenproducent tot de grootste autobusproducent van China. Maar liefst 90% van alle luxe autobussen in China komen uit de fabriekshallen waarvan Pang zich eigenaar mag noemen.

De grote baas loopt over van zelfvertrouwen als hij verteld over zijn plannen met de autotak van het concern, wat hij begon door in 2004 Guizhou Youngman Yunque Automotive Company over te nemen.  De eerste nieuwe auto die werd geïntroduceerd was de Lotus RCR, een op een automodel van Proton gebaseerde middenklasser. In 2009 kwam daar een model bij en in 2010 werden in totaal 30.000 auto’s verkocht.  Bekijk onderstaand het filmpje.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding