De winst bleef steken op ruim 1,7 miljard dollar, bijna twaalf procent minder dan in dezelfde periode in 2010. De omzet groeide van 34 miljard dollar naar 36,7 miljard dollar. Het aandeel GM noteert kort na opening van de beurs in New York een verlies van ongeveer zeven procent. Toch kan de multinational tevreden zijn over de bedrijfsresultaten. Over de eerste negen maanden van het jaar schreef GM namelijk ruim 13,7 procent meer omzet en 71 procent meer winst dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het concern profiteert vooral van de aantrekkende markt in Noord-Amerika en China.

In Europa werd 292 miljoen dollar minder winst geboekt. Dat zou vooral te wijten zijn aan de zwakke Europese economie. De onderneming voorziet dat de winst in de rest van het jaar geen groei zal vertonen door de Europese (schuld)problemen. Ook zullen de resultaten in het vierde kwartaal worden gedrukt door reorganisatiekosten in Europa, gerelateerd aan de verslechterende economische omstandigheden.

Opel bleef het afgelopen kwartaal in de rode cijfers, hoewel het verlies wel afnam. Het operationele verlies kwam uit op 213,8 miljoen euro tegen een 399 miljoen euro een jaar eerder.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding