Alweer voorstel voor eigendomsstructuur Saab

Saab Automobile stelt een nieuwe eigendomsstructuur voor. Dat moet wel om de bezwaren van GM weg te nemen want de Amerikanen blokkeren de overname door Youngman en Pang Da. Er moet nu een Chinees regionaal investeringsfonds aan te pas komen.

Dat meldt de Zweedse zakenkrant Dagens Industri. In het nieuwe voorstel krijgen zowel Pang Da Automobile als Zhejiang Youngman Lotus Automobile maar twintig procent. De rest van het geld zou moeten komen van een regionaal investeringsfonds in China.

De twee Chinese bedrijven Pang Da en Youngman wilden Swedish Automobile in z’n geheel overnemen voor 100 miljoen euro. Maar dat kwam op problemen te staan met voormalig eigenaar GM, die dreigt de technische licenties voor Saab in te trekken. GM heeft vooral problemen met de autofabrikant Youngman, die men als een concurrent ziet.  In het oorspronkelijke plan zou Youngman zestig procent van de aandelen Saab krijgen en Pang Da veertig. Er was ook al sprake van een voorstel waarin die verhouding zou worden omgedraaid.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Tja , en eigenlijk hebben die amerikanen er een zooitje van gemaakt

Geplaatst door: christiaan op
Alweer voorstel voor eigendomsstructuur Saab - Automobielmanagement.nl

Alweer voorstel voor eigendomsstructuur Saab

Saab Automobile stelt een nieuwe eigendomsstructuur voor. Dat moet wel om de bezwaren van GM weg te nemen want de Amerikanen blokkeren de overname door Youngman en Pang Da. Er moet nu een Chinees regionaal investeringsfonds aan te pas komen.

Dat meldt de Zweedse zakenkrant Dagens Industri. In het nieuwe voorstel krijgen zowel Pang Da Automobile als Zhejiang Youngman Lotus Automobile maar twintig procent. De rest van het geld zou moeten komen van een regionaal investeringsfonds in China.

De twee Chinese bedrijven Pang Da en Youngman wilden Swedish Automobile in z’n geheel overnemen voor 100 miljoen euro. Maar dat kwam op problemen te staan met voormalig eigenaar GM, die dreigt de technische licenties voor Saab in te trekken. GM heeft vooral problemen met de autofabrikant Youngman, die men als een concurrent ziet.  In het oorspronkelijke plan zou Youngman zestig procent van de aandelen Saab krijgen en Pang Da veertig. Er was ook al sprake van een voorstel waarin die verhouding zou worden omgedraaid.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Tja , en eigenlijk hebben die amerikanen er een zooitje van gemaakt

Geplaatst door: christiaan op