Saab legt nieuw plan neer bij General Motors

Het noodlijdende Zweedse automerk Saab heeft bij General Motors een nieuw plan ingediend waarmee het zijn voortbestaan wil waarborgen. In het nieuwe plan verdwijnt het Chinese autobedrijf Pang Da van het toneel.

Dat meldde de Zweedse nationale radio (SR) afgelopen zondagavond. Volgens het nieuwe plan zou automaker Youngman 19,9 procent en de Bank of China 29,9 procent eigenaar worden van Saab. De rest blijft in handen van het Nederlandse moederbedrijf Swedish Automobile. De Bank of China is China’s vierde grote bank.

De gesprekken gaan ook over een financiële oplossing voor de korte termijn, waarmee de salarissen van november kunnen worden betaald.

General Motors moet als eigenaar van de Saab-technologie zijn akkoord geven voor eigendomsveranderingen. De Amerikanen stopten een eerder plan voor een volledige overname door Chinese bedrijven, omdat ze niet willen dat hun knowhow direct in Chinese handen komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab legt nieuw plan neer bij General Motors - Automobielmanagement.nl

Saab legt nieuw plan neer bij General Motors

Het noodlijdende Zweedse automerk Saab heeft bij General Motors een nieuw plan ingediend waarmee het zijn voortbestaan wil waarborgen. In het nieuwe plan verdwijnt het Chinese autobedrijf Pang Da van het toneel.

Dat meldde de Zweedse nationale radio (SR) afgelopen zondagavond. Volgens het nieuwe plan zou automaker Youngman 19,9 procent en de Bank of China 29,9 procent eigenaar worden van Saab. De rest blijft in handen van het Nederlandse moederbedrijf Swedish Automobile. De Bank of China is China’s vierde grote bank.

De gesprekken gaan ook over een financiële oplossing voor de korte termijn, waarmee de salarissen van november kunnen worden betaald.

General Motors moet als eigenaar van de Saab-technologie zijn akkoord geven voor eigendomsveranderingen. De Amerikanen stopten een eerder plan voor een volledige overname door Chinese bedrijven, omdat ze niet willen dat hun knowhow direct in Chinese handen komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding