Curator Lofalk naar rechter om handelen Saab

Saab-curator Guy Lofalk heeft autofabrikant Saab aangemeld bij de Zweedse rechter wegens onrechtmatig handelen.

Dat bevestigde de rechtbank in het Zweedse Vänersborg afgelopen zaterdagochtend. Saab zou volgens Lofalk buiten zijn medeweten tijdens de huidige reorganisatie van het bedrijf een nieuwe schuld van ruim 3,3 miljoen zijn aangegaan. Dat mag wettelijk gezien niet.

,,Het bedrijf mag geen nieuwe verplichtingen aangaan, waarvoor de financiële dekking ontbreekt”, schrijft Lofalk in zijn rapport aan de rechter. ,,Ik heb sleutelpersonen bij Saab meerdere malen geïnstrueerd dat ze de regels horen te volgen.”

Saab heeft tot 15 december om op de aantijgingen van Lofalk te reageren. Dan behandelt de rechter in Vänersborg ook Saabs reactie op Lofalks verzoek om de reorganisatie te stoppen. Wordt die inderdaad afgebroken, dan is de weg naar een faillissementsaanvraag door schuldeisers open.

Saab staat bij toeleveranciers voor minstens 150 miljoen euro in het krijt en is zijn personeel ook de lonen over november van circa 11 miljoen euro schuldig. Het bedrijf maakt al sinds april door geldgebrek voor onderdelen geen auto’s meer. Saab-topman Victor Muller was zaterdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

die Lofalk lacht er breed bij , is natuurlijk een ‘leuk’ klusje………

Geplaatst door: Frederik op
Curator Lofalk naar rechter om handelen Saab - Automobielmanagement.nl

Curator Lofalk naar rechter om handelen Saab

Saab-curator Guy Lofalk heeft autofabrikant Saab aangemeld bij de Zweedse rechter wegens onrechtmatig handelen.

Dat bevestigde de rechtbank in het Zweedse Vänersborg afgelopen zaterdagochtend. Saab zou volgens Lofalk buiten zijn medeweten tijdens de huidige reorganisatie van het bedrijf een nieuwe schuld van ruim 3,3 miljoen zijn aangegaan. Dat mag wettelijk gezien niet.

,,Het bedrijf mag geen nieuwe verplichtingen aangaan, waarvoor de financiële dekking ontbreekt”, schrijft Lofalk in zijn rapport aan de rechter. ,,Ik heb sleutelpersonen bij Saab meerdere malen geïnstrueerd dat ze de regels horen te volgen.”

Saab heeft tot 15 december om op de aantijgingen van Lofalk te reageren. Dan behandelt de rechter in Vänersborg ook Saabs reactie op Lofalks verzoek om de reorganisatie te stoppen. Wordt die inderdaad afgebroken, dan is de weg naar een faillissementsaanvraag door schuldeisers open.

Saab staat bij toeleveranciers voor minstens 150 miljoen euro in het krijt en is zijn personeel ook de lonen over november van circa 11 miljoen euro schuldig. Het bedrijf maakt al sinds april door geldgebrek voor onderdelen geen auto’s meer. Saab-topman Victor Muller was zaterdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

die Lofalk lacht er breed bij , is natuurlijk een ‘leuk’ klusje………

Geplaatst door: Frederik op