Saab curator Guy Lofalk legt zijn functie neer

Saab curator Guy Lofalk legt zijn functie neer. Afgelopen woensdag stuurde hij zijn ontslagverzoek naar de rechtbank in het Zweedse Vänersborg.

De rechter behandelt aanstaande maandag (19 december) het verzoek, zo bevestigde de rechtbank. In de brief schrijft Lofalk dat hij niet de mogelijkheid heeft gehad om Saabs nieuwe financiële plan te beoordelen, dat het noodlijdende Zweedse automerk maandag bij de rechter zal verdedigen. Met het plan wil Saab, eigendom van het Nederlandse Swedish Automobile, de voortgang van de huidige reorganisatie en daarmee het voortbestaan van het bedrijf waarborgen. "Mede gelet op mijn verzoek de reorganisatie bij Saab te stoppen op basis van het oude financiële plan, wil ik zo snel mogelijk worden ontheven van mijn functie. Daarvoor in de plaats moet er een nieuwe curator komen zodat de reorganisatie zo vloeiend mogelijk kan doorgaan. Er is een frisse blik nodig”, schrijft Lofalk.

Lofalk en Saab dragen samen advocaat Lars-Henrik Andersson voor als opvolger. Andersson heeft als curator onder meer ervaring met een reorganisatietraject bij de grote Scandinavische toeleverancier van bedrijfscommunicatietechnologie Ventelo. Saab krijgt, volgens Zweedse media, maandag 19 december tijdens de rechtszitting steun van Rachel Pang, directeur van beoogd partner en geldschieter Youngman. Zij zou speciaal overkomen uit China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab curator Guy Lofalk legt zijn functie neer - Automobielmanagement.nl

Saab curator Guy Lofalk legt zijn functie neer

Saab curator Guy Lofalk legt zijn functie neer. Afgelopen woensdag stuurde hij zijn ontslagverzoek naar de rechtbank in het Zweedse Vänersborg.

De rechter behandelt aanstaande maandag (19 december) het verzoek, zo bevestigde de rechtbank. In de brief schrijft Lofalk dat hij niet de mogelijkheid heeft gehad om Saabs nieuwe financiële plan te beoordelen, dat het noodlijdende Zweedse automerk maandag bij de rechter zal verdedigen. Met het plan wil Saab, eigendom van het Nederlandse Swedish Automobile, de voortgang van de huidige reorganisatie en daarmee het voortbestaan van het bedrijf waarborgen. "Mede gelet op mijn verzoek de reorganisatie bij Saab te stoppen op basis van het oude financiële plan, wil ik zo snel mogelijk worden ontheven van mijn functie. Daarvoor in de plaats moet er een nieuwe curator komen zodat de reorganisatie zo vloeiend mogelijk kan doorgaan. Er is een frisse blik nodig”, schrijft Lofalk.

Lofalk en Saab dragen samen advocaat Lars-Henrik Andersson voor als opvolger. Andersson heeft als curator onder meer ervaring met een reorganisatietraject bij de grote Scandinavische toeleverancier van bedrijfscommunicatietechnologie Ventelo. Saab krijgt, volgens Zweedse media, maandag 19 december tijdens de rechtszitting steun van Rachel Pang, directeur van beoogd partner en geldschieter Youngman. Zij zou speciaal overkomen uit China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding