In alle overige markten verwachten de analisten in hun doorkijkjes naar 2012 wél groei – vier, respectievelijk vijf procent. Overigens was die voorspelde verkooptoename tot voor kort nóg hoger. De afgelopen maanden is ze echter neerwaarts bijgesteld, als gevolg van de recente economische teruggang.

Het bijna voorbije 2011 gaat mondiaal gezien zorgen voor blije gezichten bij de fabrikanten. Ten opzichte van 2010 zal er een plus van vier procent komen. Opmerkelijk, gezien de aardbeving in Japan (en de nasleep daarvan) in maart van dit jaar en de aanhoudende schuldencrisis in de landen die de euro voeren. Alles bij elkaar gaan in 2011 wereldwijd om en nabij de 75 miljoen auto’s over de toonbank. De markten die procentueel het sterkste plussen, zijn achtereenvolgens Oost-Europa (mét Rusland en Turkije), Zuid-Amerika en de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding