Mini groter in Azië, kleiner in Europa

BMW opent meer verkooppunten voor dochtermerk Mini in de VS en Azië, maar zal het dealeraantal in het door de schuldencrisis getroffen Europa gaan inkrimpen.

Dat heeft Kay Segler, de baas van Mini, gezegd in een interview. "We breiden uit in China, Zuid Korea en de Verenigde Staten", zegt Segler. "Maar we gaan qua aantal dealers terug in een aantal Europese landen zoals Spanje en Italië. Daar kunnen sommige dealers het momenteel niet meer bolwerken. Maar ook over deze landen blijven we positief". Mini telt nu wereldwijd zo’n 1.500 verkooppunten.

Vorig jaar werd een recordaantal van 285.060 nieuwe Mini’s aan de man gebracht; een toename van 21,7 procent vergeleken met 2010. "In 2012 willen we behoedzaam verder groeien", zo laat Segler weten. Zijn verkoopstrategie sluit goed aan bij de beslissing van moeder BMW om niet de NedCar fabriek aan te kopen als tweede productielocatie voor Mini. Als er een tweede faciliteit komt, dan zal die in Amerika of Azië gelokaliseerd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mini groter in Azië, kleiner in Europa - Automobielmanagement.nl

Mini groter in Azië, kleiner in Europa

BMW opent meer verkooppunten voor dochtermerk Mini in de VS en Azië, maar zal het dealeraantal in het door de schuldencrisis getroffen Europa gaan inkrimpen.

Dat heeft Kay Segler, de baas van Mini, gezegd in een interview. "We breiden uit in China, Zuid Korea en de Verenigde Staten", zegt Segler. "Maar we gaan qua aantal dealers terug in een aantal Europese landen zoals Spanje en Italië. Daar kunnen sommige dealers het momenteel niet meer bolwerken. Maar ook over deze landen blijven we positief". Mini telt nu wereldwijd zo’n 1.500 verkooppunten.

Vorig jaar werd een recordaantal van 285.060 nieuwe Mini’s aan de man gebracht; een toename van 21,7 procent vergeleken met 2010. "In 2012 willen we behoedzaam verder groeien", zo laat Segler weten. Zijn verkoopstrategie sluit goed aan bij de beslissing van moeder BMW om niet de NedCar fabriek aan te kopen als tweede productielocatie voor Mini. Als er een tweede faciliteit komt, dan zal die in Amerika of Azië gelokaliseerd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding