Dikke bonus voor Ford-topman Mulally

De ceo van Ford heeft een bonus uitbetaald gekregen ter hoogte van 58 miljoen dollar.

Alan Mulally zal de geschiedenis in gaan als de reddende engel van autofabrikant Ford. Na in de periode 2006 t/m 2008 meer dan 30 miljard dollar verloren te hebben, was de autofabrikant in 2009 technisch failliet. Het lukte de vanaf Boeing nieuw ingevlogen topman Mulally om orde op zaken te stellen en daarvoor krijgt hij nu de toen afgesproken bonus voor ‘goed gedrag’ uitbetaald: 58,3 miljoen dollar in aandelen (voor belastingen). Een bedrag dat zijn werkgever hem fluitend kan betalen, want Mulally zorgde er voor dat er in de afgelopen 3 jaar 29,5 miljard dollar werd verdiend. Eind 2008 was een aandeel Ford nog 1,01 dollar waard, nu is dat ruim 12 dollar.

Ter vergelijking: de grote baas van het Volkswagen concern, Martin Winkerkorn, ontving vorig jaar 9,3 miljoen euro en Renault/Nissan topman Carlos Ghosn kreeg voor in totaal 12,2 miljoen dollar aan aandelen. De CEO van General Motors, Dan Akerson, zal geen bonus over 2011 uitgekeerd krijgen, ondanks dat het concern weer winstgevend is en Toyota van de troon wist te stoten als ’s werelds grootste autofabrikant. Wel krijgt hij over het hele jaar 2010 2,53 miljoen dollar aan vergoedingen. Een bedrag waar een directeur van een Nederlandse woningbouwvereniging het ook wel voor zou doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dikke bonus voor Ford-topman Mulally - Automobielmanagement.nl

Dikke bonus voor Ford-topman Mulally

De ceo van Ford heeft een bonus uitbetaald gekregen ter hoogte van 58 miljoen dollar.

Alan Mulally zal de geschiedenis in gaan als de reddende engel van autofabrikant Ford. Na in de periode 2006 t/m 2008 meer dan 30 miljard dollar verloren te hebben, was de autofabrikant in 2009 technisch failliet. Het lukte de vanaf Boeing nieuw ingevlogen topman Mulally om orde op zaken te stellen en daarvoor krijgt hij nu de toen afgesproken bonus voor ‘goed gedrag’ uitbetaald: 58,3 miljoen dollar in aandelen (voor belastingen). Een bedrag dat zijn werkgever hem fluitend kan betalen, want Mulally zorgde er voor dat er in de afgelopen 3 jaar 29,5 miljard dollar werd verdiend. Eind 2008 was een aandeel Ford nog 1,01 dollar waard, nu is dat ruim 12 dollar.

Ter vergelijking: de grote baas van het Volkswagen concern, Martin Winkerkorn, ontving vorig jaar 9,3 miljoen euro en Renault/Nissan topman Carlos Ghosn kreeg voor in totaal 12,2 miljoen dollar aan aandelen. De CEO van General Motors, Dan Akerson, zal geen bonus over 2011 uitgekeerd krijgen, ondanks dat het concern weer winstgevend is en Toyota van de troon wist te stoten als ’s werelds grootste autofabrikant. Wel krijgt hij over het hele jaar 2010 2,53 miljoen dollar aan vergoedingen. Een bedrag waar een directeur van een Nederlandse woningbouwvereniging het ook wel voor zou doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding