"Dat is de laagste prijs die pandnemers en vastgoedeigenaren bereid zijn te accepteren", zegt een bron in de krant.

De bron zegt verder dat Bo Lundgren, directeur van de Zweedse National Debt Office (NDO), heeft gezegd dat de instelling zijn onderpand in het failliete bedrijf niet zal vrijgeven tenzij het de volledige SEK2,2 miljard die werd geleend aan Saab Auto terugkrijgt. Indien NDO niet al zijn geld terugkrijgt zal het Saabs winstgevende dochter Saab Automobile Parts houden en pas op een later tijdstip verkopen, schrijft de krant.

Het dagblad meldt ook dat het Indiase Mahindra & Mahindra geinteresseerd is in de bezittingen van Saab en dat afgevaardigden van het bedrijf momenteel in Zweden zijn om te onderhandelen.

Ondertussen wordt de productie van carosseriedelen Saab weer hervat. Saab Automobile Parts gaat motorkappen, deuren en bumpers produceren in de Saab-fabriek in de Zweedse stad Trollhättan. Dat heeft de onderdelendochter van Saab, die vorig jaar buiten het faillissement van het moederbedrijf kon worden gehouden bekendgemaakt.

Saab Automobile Parts huurt productieruimte bij het failliete moederbedrijf. Daarover is overeenstemming bereikt met de curatoren. Sinds de productie van auto’s bij Saab uit geldgebrek werd stilgelegd, zijn ook geen carrosseriedelen meer gemaakt. De hervatting van de productie levert werk op voor circa 30 mensen.

Het onderdelenbedrijf van Saab maakt sinds de jaren ’60 reserveonderdelen voor Saab, maar levert ook onderdelen en diensten aan andere bedrijven. Het is gevestigd in de stad Nyköping en heeft in totaal ruim 300 werknemers.

Bronnen: FD en RTL-Z