Het zou gaan om National Electric Vehicle Sweden; een consortium dat geregistreerd staat op de Maagdeneilanden. Het consortium zou bereid zijn 170 tot 200 miljoen euro voor Saab te betalen. De onderdelendivisie van Saab zou buiten de koop blijven.

Collega-stadsbestuurder Peter Asp is meteen al begonnen met het afzwakken van het nieuws. Volgens hem is er nog geen informatie, en berust alles op een communicatiefout. Toch wordt binnen afzienbare tijd meer nieuws verwacht over de aanstaande verkoop van Saab.

Naast dit nieuws werd bekend dat het Chinese Youngman ook nog steeds in beeld is als mogelijke nieuwe eigenaar. Die partij zou zelfs gisteren een nieuw bod hebben gedaan. Het bod is voor het gehele Saab-concern, inclusief de onderdelentak Saab Parts en betekent volgens Youngman dat alle schuldeisers kunnen worden betaald. Volgens een woordvoerder van het concern is er een brief van de Chinese overheid, dat Youngman als enige Chinese onderneming toestemming krijgt om Saab te kopen. Youngman hoopt zo snel mogelijk contractbesprekingen te kunnen beginnen met de curatoren bij Saab.