Voor Fiat’s vrachtautobouwer Iveco alle reden om keihard in te grijpen. Iveco sluit niet één maar vijf fabrieken tegelijkertijd ‘om het aanbod aan de vraag aan te passen’ aldus topman Alfredo Altavilla. Door de sluitingen van vestigingen in Frankrijk, Oostenrijk en drie fabrieken in Duitsland raken 1.075 mensen hun baan kwijt. Daarnaast gaan er vele honderden banen verloren bij de toeleveranciers. Altavilla hoopt aan het eind van deze maand, als hij de halfjaarcijfers presenteert, een beeld te hebben van de kostenbesparing die de ingreep kan opleveren. Opvallend detail: Iveco gaat tegelijkertijd wel door met de plannen om een half miljard te investeren in een fabriek in Spanje wat dan weer elfhonderd arbeidsplaatsen moet opleveren.

 

Doe mee aan de peiling over de toekomst van NedCar in Born: komt die er nu weer bovenop? De poll vindt u rechtsonder op de homepage van deze site.