Beleggers maken zich zorgen over de toekomst van de tweede grootste autoproducent van Europa. Het bedrijf maakte eerder bekend dat het een fabriek nabij Parijs zal sluiten vanwege de slechte resultaten.

Peugeot doet vooral zaken in Zuid-Europese landen. Precies de landen waar de schuldencrisis het hardst heeft toegeslagen. De productie-afdeling van het bedrijf maakt elke maand een verlies van €200 mln. Het zal zeker tot 2015 duren voordat er weer winst wordt gemaakt. Het aandeel Peugeot zakte vandaag met ruim 8% naar een koers rond de €6,46.

Beleggers vrezen dat zelfs de sluiting van de fabriek in Aulnay-sous-Bois niet genoeg is om Peugeot weer op de goede weg te krijgen. Kristina Church, analist bij Barclays Capital, verlaagde het koersdoel van €8,50 naar €5,-. ‘Het probleem is dat er tot 2014 niet echt een oplossing in zicht is’, verduidelijkte ze tegenover persbureau Reuters. Ook zegt ze bezorgd te zijn over de politieke moeilijkheden waar Peugeot mee te maken heeft om te snijden in de kosten.’

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding