Dat maakte Volkswagen vandaag bekend. De grote vraag naar auto’s in China en Amerika kon het afnemen van de winstgroei niet voorkomen. De winst steeg dus in het tweede kwartaal nog wel degelijk, met 3,4 procent tot 3,28 miljard euro. In het eerste kwartaal was de stijging nog tien procent  (tot 3,17 miljard euro).  Alles is relatief, maar de groei van autoverkoop van de VW Groep  vertraagde tot negentien procent in het tweede kwartaal, terwijl de groei in het eerste kwartaal nog 26 procent was. Het aandeel Volkswagen AG daalde donderdagochtend met ongeveer drie procent na de bekendmaking van de resultaten. Volkswagen blijft bij zijn doelstelling om over het hele boekjaar 2012 een operationele winst van ruim elf miljard euro te boeken.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding