De Chinese autoproducent blijkt de technologieën van VW te kopiëren, zonder hier toestemming voor te hebben gekregen. Het zou gaan om blauwdrukken van motoren en versnellingsbakken.

Dat meldt het Duitse Handelsblatt afgelopen vrijdag op basis van bronnen binnen Volkswagen.

FAW zou de technologieën van Volkswagen willen gebruiken voor de bouw van zijn eigen modellen. De Chinezen zouden hun nieuwe auto vervolgens naar Rusland willen exporteren waar ze zouden concurreren met Volkswagen en Skoda’s.

Eerder in 2010 was er een soortgelijk voorval waarbij VW ontwerpen van de EA 111 motor werden gebruikt om deze na te bouwen. Toen liep het af met een sisser en verontschuldigde FAW baas Xu Jianyi zich bij VW CEO Martin Winterkorn. Desalniettemin bouwde FAW later wel een fabriek in Changchun om eerdergenoemde motor te bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding