Verder is het Daf netwerk uitgebreid naar 13 dealers en er is in de omgeving van Moskou een distributiecentrum voor onderdelen gestart. Een succesvolle start, zo meldde de vrachtwagenfabrikant vandaag (maandag).

DAF merkt dat de belangstelling voor West-Europese trucks toeneemt en verwacht er in 2015 ruim 36.000 te registreren in het zware segment, tegenover 26.000 in 2011. Met ruim 1.500 afgeleverde voertuigen heeft DAF Trucks in 2011 een marktaandeel van 6,9 procent gerealiseerd onder de Europese merken. Dit jaar streven we naar een marktaandeel van ruim 10 procent, wat overeenkomt met zo’n 2.700 voertuigen, meldt Arie Hendrikx, managing director DAF Trucks Rusland.

In 2011 waren er vestigingen in Sint Petersburg, Jekaterinenburg en Smolensk maar het bedrijf streeft ernaar om op lange termijn over twintig DAF-dealers te beschikken. Nu zijn er al aangesteld in Moskou, Zuid-Rusland, de Oeral en de Volga-regio, later dit jaar volgen waarschijnlijk Oost-Rusland, Zuid-Rusland en Siberië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding