Het gaat hier echter meer om een verschuiving van capaciteit dan om uitbreiding. Volgens woordvoerder Heiner von der Laden kunnen in Zuffenhausen 40.000 auto’s per jaar worden gebouwd. Daar worden de nieuwe 911 en de Boxster samen op een lijn gebouwd.

"Wij kunnen de capaciteit daar niet uitbouwen, simpelweg omdat de fabriek ingesloten ligt tussen andere gebouwen en huizen."

De eerste Boxster, een rode S met een zwart cabriodak, rolde vandaag dus van de band in Osnabrück. Daarvan waren getuige David MacAllister, minister president van Neder Saksen, Boris Pistorius, burgemeester van Osnabrück en Prof. Dr. Martin Winterkorn, bestuursvoorzitter van Volkswagen AG en Porsche president en CEO Matthias Müller.

In de fabriek werd ook vroeger al voor Porsche geproduceerd. Zo liepen daarin de jaren zestig carrosserieën voor de 356 Coupé en in de jaren negentig die voor de 968 van de band. Van 1970-1975 werden ruim 115 duizend complete 914’s geassembleerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding