Het bedrijf voorspelt een aanhoudende groei van de wereldwijde bandenmarkt, na het ‘overgangsjaar’ 2013. Dit melden financiële media.

Michelin verwacht nu voor 2015 een operationeel resultaat van 2,9 miljard euro. Eerder was deze verwachting nog 2,5 miljard euro. Vooral de sterk stijgende vraag naar duurdere banden zou een prima groeimogelijkheid bieden die het bedrijf zal aangrijpen, zo wordt gemeld. Vanaf 2014 verwacht de Franse groep dat de bandenmarkt met vier à vijf procent zal groeien. De volgende drie jaar wil Michelin 1,6 tot 2,2 miljard dollar per jaar investeren, vooral in groeilanden waar ongeveer zestig  procent van de nieuwe investeringen zullen plaatsvinden."

Michelin bouwt fabrieken in opkomende landen om de capaciteit verder uit te breiden en te profiteren van een toenemende vraag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding