PSA heeft vandaag (donderdag) meegedeeld dat het exclusieve onderhandelingen met RZD is begonnen. De Russen zijn bereid 800 miljoen neer te tellen voor Gefco, dat ook andere logistieke diensten levert. Voordat de verkoop wordt afgerond, zal Gefco PSA nog even een buitengewoon dividend van 100 miljoen euro overmaken.

Gefco telt ruim negenduizend werknemers verdeeld over 29 filialen. In ons land heeft het bedrijf vestigingen in Oosterhout, Zaandam, Hoogvliet en Schiphol. Gefco vervoert niet alleen auto’s voor Peugeot en Citroën maar kondigde eind juli net aan dat het ook een exclusief logistiek contract heeft afgesloten met General Motors. In dat kader gaat het bedrijf onder meer de autofabrieken van GM in Europa en Rusland bevoorraden en vervolgens de gebouwde auto’s over de hele wereld transporteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding