Dat maakte het bedrijf vandaag (woensdag) bekend. De ingreep is het gevolg van de aanhoudend lage groei van de vraag naar bussen.

,,De vraag naar nieuwe bussen in Europa is gestaag gedaald in de laatste paar jaar. Tegelijkertijd staan met name in de Scandinavische landen de prijzen onder druk”, aldus topman Hakan Karlsson van de bussendivisie van Volvo. Het bedrijf voorziet op korte termijn weinig verbetering van de markt.

Het plan is om de assemblage van bussen vanaf juni 2013 alleen nog te laten plaatsvinden in de Volvo-fabriek in de Poolse stad Wroclaw, en de vestiging in het Zweedse plaatsje Säffle te sluiten. Het bedrijf heeft voor de reorganisatie een voorziening genomen van 100 miljoen kroon (11,6 miljoen euro).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding