Dat berichtte persbureau Reuters op gezag van bronnen rond de twee autobedrijven uit Frankrijk en Japan.

De topman van beide ondernemingen, Carlos Ghosn, heeft het nieuwe besparingsdoel volgens ingewijden bekendgemaakt tijdens topoverleg tussen de besturen van de twee autobouwers eind september. De extra bezuinigingen zouden nodig zijn om de verslechterde marktomstandigheden in Europa het hoofd te bieden.

De twee autobouwers sloten in 1999 een alliantie. Renault heeft een belang van ruim 43 procent in Nissan, dat weer een belang van 15 procent in zijn Franse branchegenoot heeft. De twee fabrikanten werken op veel terreinen samen, zoals inkoop en ICT. Dat heeft tot dusver geleid tot kostenbesparingen van ruim 2 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding