Dat meldt het Duitse Wirtschaftswoche. Peugeot Citroën zou dieper in de problemen zitten dan tot dusver bekend is. Per maand maakt het concern honderden miljoenen verlies en komt steeds minder gemakkelijk aan leningen tegen acceptabele condities. Daardoor komt PSA Banque al in de problemen en daarmee het hele concern,  aldus PSA. De Franse regering heeft voor de bank hulp aangekondigd maar van partner BMW krijgt Peugeot zeker geen steun.

Beide fabrikanten  bouwen sinds 2002 gezamenlijk kleine motoren en in 2011 sloten de bedrijven een joint venture om hybride en elektrische aandrijvingen te produceren. Maar toen PSA vervolgens een deal sloot met General Motors (Opel) ging de samenwerking met BMW niet meer door. Tot 2015 zal BMW nog motoren uit Frankrijk afnemen en dan is het schluss. Financiële steun geeft BMW onder geen voorwaarde. Sterker nog, BMW wil compensatie van grofweg 40 tot 50 miljoen euro van PSA ontvangen want de Duitsers zijn er vanuit gegaan dat PSA afnemer wordt voor de gemeenschappelijke producten van de joint venture en dat gaat nu niet meer gebeuren. 

Met de breuk tussen PSA en BMW komt een einde aan een partnerschap, waarover in 2009 nog werd gezegd dat het tot fusiegesprekken tussen BMW en Peugeot zou kunnen voeren.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding