De nieuwe geldpot biedt GM meer mogelijkheden voor herstructureringen en investeringen. De nieuwe faciliteit vervangt een twee jaar oude bankenlening met een waarde van 5 miljard dollar, aldus GM. De overeenkomst werd gesloten met 35 banken uit 14 landen. "De faciliteit biedt een aanzienlijke bron aan liquiditeit en financiële flexibiliteit, waardoor onze balans verder wordt versterkt”, aldus financieel directeur Dan Ammann van GM.

Het geld kan door GM worden aangewend voor de herstructurering van de verlieslijdende Europese dochter Opel. GM gaat Opel drastisch reorganiseren om binnen een paar jaar weer winstgevend te worden in Europa. Het geld kan echter ook worden gebruikt voor overnames.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding