Volkswagen Groep investeert 50 miljard in autodivisie

De Volkswagen Groep zal tot en met 2015 ruim vijftig miljard euro investeren in zijn autodivisie.

"Ondanks de moeilijke economische omstandigheden investeren we meer dan ooit om onze doelstellingen voor de lange termijn te realiseren. Het stelt ons in staat onze concurrentiepositie verder te versterken en ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst,” aldus topman Martin Winterkorn. De investeringsplanning is vrijdag goedgekeurd door de toezichtsraad. In die planning zijn voor het eerst ook de activiteiten voor MAN en Porsche opgenomen. De joint-ventures in China zijn echter niet geconsolideerd en worden daarom ook niet meegenomen in deze plannen.

Van de totale investeringen is bijna veertig miljard bestemd voor fabrieken en andere gebouwen en de uitrusting daarin. Daarvan wordt weer zestig procent geïnvesteerd in Duitsland. ‘’Daarmee leggen we de funderingen om te verzekeren dat onze 27 Duitse productiefaciliteiten in de voorhoede van de innovatie en de internationale concurrentie blijven,” stelt Winterkorn. Daarnaast zal de onderneming 10,6 miljard besteden aan de ontwikkeling van nieuwe technologie en modellen. Volgens de voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad, Bernd Osterloh, zorgen de investeringen ervoor dat de banen bij Volkswagen behouden kunnen blijven ‘vooral tegen het licht van de moeilijke omstandigheden in de auto-industrie.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

50 miljard in 3 jaar? Dan moet je nog heel wat auto’s (extra) verkopen. Misschien eerst 50 miljoen?

Geplaatst door: Ivar Volder op

50 miljard? Dat lijkt me echt veel meer dan verantwoord en haalbaar, dat moet welhaast onjuist zijn. Is het misschien een onjuiste interpretatie van het bericht dat 15 miljard (is ook al giga) geïnvesteerd gaat worden; gesproken in het engels zijn fifty en fifteen nauwelijks te onderscheiden.

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Volkswagen Konzern stärkt Wettbewerbs- und Zukunftsfähigkeit mit anhaltend hohen Investitionen
50 Milliarden EUR in den kommenden drei Jahren für neue Modelle, umweltfreundliche Technologien und Werke

Vorstandsvorsitzender Winterkorn: „Investieren mehr als jemals zuvor, um unsere langfristigen Ziele zu erreichen.“
Wolfsburg, 23. November 2012 – Der Volkswagen Konzern wird in den kommenden drei Jahren im Konzernbereich Automobile 50,2 Milliarden EUR investieren. Das ist das Ergebnis der Investitionsplanung für die Jahre 2013 bis 2015, die der Aufsichtsrat der Volkswagen Aktiengesellschaft in seiner Sitzung am Freitag erörtert hat. Erstmalig umfasst die Planung auch die Marken MAN und Porsche als neue vollkonsolidierte Gesellschaften. „Trotz des herausfordernden wirtschaftlichen Umfelds investieren wir mehr als jemals zuvor, um unsere langfristigen Ziele zu erreichen“, sagte Prof. Dr. Martin Winterkorn, Vorstandsvorsitzender der Volkswagen Aktiengesellschaft, in Wolfsburg und ergänzte: „Diese Investitionen sind der Schlüssel für die Innovations- und Technologieführerschaft des Volkswagen Konzerns. Damit stärken wir erneut unsere Wettbewerbsfähigkeit und machen uns fit für die Zukunft.“

Geplaatst door: Mark Aalders op

Kortom, eerst even de feiten checken voordat er, zoals overigens te doen gebruikelijk op fora, van alles wordt geroepen.

Geplaatst door: Mark Aalders op

Heel verstandig – investeren als het economisch wat minder gaat. Je moet hiervoor wel de middelen hebben maar voor een gigantisch en schitterend bedrijf als de VAG-Groep zal dit a) deel uitmaken van hun lange-termijn strategie en b) zullen ze in goede economische tijden heel verstandig met hun inkomsten omgesprongen zijn.

Geplaatst door: Serge Ruytjens op
Volkswagen Groep investeert 50 miljard in autodivisie - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep investeert 50 miljard in autodivisie

De Volkswagen Groep zal tot en met 2015 ruim vijftig miljard euro investeren in zijn autodivisie.

"Ondanks de moeilijke economische omstandigheden investeren we meer dan ooit om onze doelstellingen voor de lange termijn te realiseren. Het stelt ons in staat onze concurrentiepositie verder te versterken en ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst,” aldus topman Martin Winterkorn. De investeringsplanning is vrijdag goedgekeurd door de toezichtsraad. In die planning zijn voor het eerst ook de activiteiten voor MAN en Porsche opgenomen. De joint-ventures in China zijn echter niet geconsolideerd en worden daarom ook niet meegenomen in deze plannen.

Van de totale investeringen is bijna veertig miljard bestemd voor fabrieken en andere gebouwen en de uitrusting daarin. Daarvan wordt weer zestig procent geïnvesteerd in Duitsland. ‘’Daarmee leggen we de funderingen om te verzekeren dat onze 27 Duitse productiefaciliteiten in de voorhoede van de innovatie en de internationale concurrentie blijven,” stelt Winterkorn. Daarnaast zal de onderneming 10,6 miljard besteden aan de ontwikkeling van nieuwe technologie en modellen. Volgens de voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad, Bernd Osterloh, zorgen de investeringen ervoor dat de banen bij Volkswagen behouden kunnen blijven ‘vooral tegen het licht van de moeilijke omstandigheden in de auto-industrie.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

50 miljard in 3 jaar? Dan moet je nog heel wat auto’s (extra) verkopen. Misschien eerst 50 miljoen?

Geplaatst door: Ivar Volder op

50 miljard? Dat lijkt me echt veel meer dan verantwoord en haalbaar, dat moet welhaast onjuist zijn. Is het misschien een onjuiste interpretatie van het bericht dat 15 miljard (is ook al giga) geïnvesteerd gaat worden; gesproken in het engels zijn fifty en fifteen nauwelijks te onderscheiden.

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Volkswagen Konzern stärkt Wettbewerbs- und Zukunftsfähigkeit mit anhaltend hohen Investitionen
50 Milliarden EUR in den kommenden drei Jahren für neue Modelle, umweltfreundliche Technologien und Werke

Vorstandsvorsitzender Winterkorn: „Investieren mehr als jemals zuvor, um unsere langfristigen Ziele zu erreichen.“
Wolfsburg, 23. November 2012 – Der Volkswagen Konzern wird in den kommenden drei Jahren im Konzernbereich Automobile 50,2 Milliarden EUR investieren. Das ist das Ergebnis der Investitionsplanung für die Jahre 2013 bis 2015, die der Aufsichtsrat der Volkswagen Aktiengesellschaft in seiner Sitzung am Freitag erörtert hat. Erstmalig umfasst die Planung auch die Marken MAN und Porsche als neue vollkonsolidierte Gesellschaften. „Trotz des herausfordernden wirtschaftlichen Umfelds investieren wir mehr als jemals zuvor, um unsere langfristigen Ziele zu erreichen“, sagte Prof. Dr. Martin Winterkorn, Vorstandsvorsitzender der Volkswagen Aktiengesellschaft, in Wolfsburg und ergänzte: „Diese Investitionen sind der Schlüssel für die Innovations- und Technologieführerschaft des Volkswagen Konzerns. Damit stärken wir erneut unsere Wettbewerbsfähigkeit und machen uns fit für die Zukunft.“

Geplaatst door: Mark Aalders op

Kortom, eerst even de feiten checken voordat er, zoals overigens te doen gebruikelijk op fora, van alles wordt geroepen.

Geplaatst door: Mark Aalders op

Heel verstandig – investeren als het economisch wat minder gaat. Je moet hiervoor wel de middelen hebben maar voor een gigantisch en schitterend bedrijf als de VAG-Groep zal dit a) deel uitmaken van hun lange-termijn strategie en b) zullen ze in goede economische tijden heel verstandig met hun inkomsten omgesprongen zijn.

Geplaatst door: Serge Ruytjens op