Volgens bronnen die onbekend willen blijven, zijn beide bedrijven in onderhandeling met de huidige aandeelhouders en het management. Zaterdag rapporteerde Bloomberg dat M&M een hoger bod had gedaan dan het Italiaanse fonds voor een aandeel van vijftig procent.

Aston Martin is eigendom van een consortium van financiële investeerders in Kuweit, geleid door Investment Dar, dat de sportweagenfabrikant in 2007 kocht van Ford voor een bedrag van 479 miljoen pond. De crisis heeft intussen een grote invloed gehad op de verkopen van het merk, waardoor de financiële positie van de Kuweiti behoorlijk is aangetast. Investment Dar moest vorig jaar een schuld van 3,7 miljard dollar herstructureren. De waarde van Aston Martin wordt geschat op ruim een miljard dollar. M&M is de grootste fabrikant ter wereld van tractoren en is de grootste producent van suv’s in India. Het bezit ook het Koreaanse Ssangyong Motor maar heeft nog geen luxe auto’s of sportwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding