Renault doet het daarmee in Frankrijk al maanden achtereen slechter dan de toch al trieste nationale cijfers. Deze maand komt de daling van de totale Franse autoverkopen rond de 25 procent uit. Ook Peugeot Citroen komt er met een nieuwe terugval van 31 procent slechter van af maar blijft landgenoot Renault daarmee toch nog net even voor. In Nederland doet Renault het veel beter met een tweede plek op de verkoopranglijst tot en met oktober en een teruggang van maar vier procent ten opzichte van de resultaten van 2011. De lancering van de nieuwe Clio IV heeft de vrije val bij de andere modellen, inclusief de goedkope Dacia, bij lange na niet kunnen opvangen. Volgens de Franse statistieken hebben alle modellen van Renault te lijden onder de malaise. Zo werden er van de Twingo II zeventig procent minder verkocht dan een jaar geleden en komen de Modus en de Mégane op een min van rond de zestig procent uit. Kenmerkend is dat ook de 4×4 Duster van Reanult’s goedkope dochtermerk Dacia de dans met een daling van 57 procent niet weet te ontspringen. In Frankrijk begint men zich dan ook ernstig zorgen te maken dat ook Renault, net als eerder PSA Peugeot Citroen, minstens één autofabriek in het land zal moeten sluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding