Dat gebeurde nadat d’Ieteren een dubbele winstwaarschuwing had uitgegeven. Door de koersdaling verdween in één klap meer dan vierhonderd miljoen euro van de beurswaarde van het autobedrijf.

D’Ieteren Auto is de grootste autodistributeur van België en doet de merken Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Yamaha. Ook is het eigenaar van het occasionbedrijf MyWay. In een summier persbericht stelt de onderneming dat de winst dit jaar met dertig procent daalt. Eerder was een winstdaling met ‘slechts ’25 procent gemeld. D’Ieteren vreest bovendien dat die winst volgend jaar verder onder druk zal komen te staan; voorlopig gaat men uit van een daling met tien tot vijftien procent. De pijn zit vooral bij dochterbedrijf Belron, dat onder de merknaam Carglass autoruiten repareert en vervangt. Volgens D’Ieteren is sprake van "een aanhoudende negatieve trend op de voertuigbeglazingsmarkt". Over de problemen op de Belgische automarkt, die net als overal elders in Europa fors inzakt, wordt in het persbericht met geen woord gerept. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding