Porsche verzocht een lagere rechtbank in november om de door 26 hedgefondsen aangespannen rechtszaak af te wijzen, maar kreeg nul op het rekest. De autobouwer stapte daarop naar het hof van beroep. Die concludeerde donderdagavond (lokale tijd) dat er onvoldoende verband was tussen New York en de ,,in de zaak aangehaalde gebeurtenissen” omdat er alleen sprake zou zijn van telefoon- en emailverkeer in de Amerikaanse stad. ,,Wij concluderen dat er onvoldoende verband is met New York, gezien het feit dat de ontwikkelingen rond de onderliggende transactie zich geheel afspeelden in een buitenlandse jurisdictie.”

De hegdefondsen gokten op een koersdaling van het aandeel Volkswagen. Zij beschuldigen Porsche ervan beleggers niet op de hoogte te hebben gebracht van zijn intenties ten aanzien van Volkswagen en van manipulerende transacties om de positie in de rivaal te verbergen. De fondsen claimden een schade van meer dan 1 miljard dollar. Porsche is in Europa ook aangeklaagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding