De Amerikaanse bandenmaker probeert voor de productielijn voor tractorbanden in dezelfde fabriek nog een koper te vinden. Goodyear zal het besluit donderdag 31 januari bekend maken, tijdens een vergadering van de centrale ondernemingsraad. De bedoeling is de fabriek in 2014 te laten stoppen. Volgens Franse bronnen lijdt de fabriek in Amiens zeker vijftig miljoen euro verlies per jaar.

Goodyear ligt in feite al sinds 2007 jaarlijks met de bonden overhoop als er weer eens over de lonen onderhandeld moet worden. De laatste jaren proberen de Amerikanen ook van de fabriek af te komen maar dat is tot nu toe niet gelukt. Minister van industrieel herstel Montebourg, al druk bezig met de problemen bij PSA Peugeot Citroen en Renault, heeft gezegd dat hij ook het Goodyear-dossier bovenop de stapel zal leggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding