Met de uitbreiding gaat 200 miljoen dollar gemoeid en er zullen meer dan 100 nieuwe banen worden gecreëerd. In totaal investeert Michelin 1,15 miljard dollar in de VS, waarmee in 870 banen zullen worden gecreëerd. "Ik ben trots op deze expansie", zei Pete Selleck, CEO van Michelin North America. "Michelin gaat door met investeringen in Anderson County in de staat South Carolina."

Michelin is South Carolina’s grootste producerende werkgever. Wanneer alle bouwprojecten klaar zijn, zullen bijna 9.000 van de in totaal 22.000 Michelin-medewerkers in de Verenigde Staten in South-Carolina werken. In deze staat staan ook negen van de 18 Michelin fabrieken in de VS.

De Starr fabriek is één van de twee Michelin-fabrieken in de regio die rubber produceren. De andere is Sandy Springs, Michelin’s grootste rubberfabriek in de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding