Hogere winstverwachting Toyota door VS

Toyota is inmiddels weer de grootste autofabrikant ter wereld en heeft zijn winstverwachting voor het boekjaar 2012, dat op 31 maart afloopt, verhoogd naar negen miljard dollar (860 miljard yen).

Dat is tien procent hoger dan de eerdere voorspelling van 780 miljard yen en drie keer zoveel als de winst over het vorige boekjaar. De omzet zal stijgen naar 21,8 biljoen yen (biljoen = duizend miljard) nadat eerder een omzet was voorspeld van 21,3 biljoen yen. In het vorige boekjaar kwam de omzet uit op 18,5 biljoen yen. De hogere cijfers zijn het gevolg van grote vraag naar Toyota-producten, vooral in de VS, waar de Toyota Camry de bestverkochte auto is onder de sedankopers voor het elfde opeenvolgende jaar. Toyota maakte in het derde kwartaal een netto winst van honderd miljard yen. Dat was 23,5 procent hoger dan in het derde kwartaal van het vorige boekjaar. Toen herstelde Toyota zich van de natuurrampen in Japan.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hogere winstverwachting Toyota door VS - Automobielmanagement.nl

Hogere winstverwachting Toyota door VS

Toyota is inmiddels weer de grootste autofabrikant ter wereld en heeft zijn winstverwachting voor het boekjaar 2012, dat op 31 maart afloopt, verhoogd naar negen miljard dollar (860 miljard yen).

Dat is tien procent hoger dan de eerdere voorspelling van 780 miljard yen en drie keer zoveel als de winst over het vorige boekjaar. De omzet zal stijgen naar 21,8 biljoen yen (biljoen = duizend miljard) nadat eerder een omzet was voorspeld van 21,3 biljoen yen. In het vorige boekjaar kwam de omzet uit op 18,5 biljoen yen. De hogere cijfers zijn het gevolg van grote vraag naar Toyota-producten, vooral in de VS, waar de Toyota Camry de bestverkochte auto is onder de sedankopers voor het elfde opeenvolgende jaar. Toyota maakte in het derde kwartaal een netto winst van honderd miljard yen. Dat was 23,5 procent hoger dan in het derde kwartaal van het vorige boekjaar. Toen herstelde Toyota zich van de natuurrampen in Japan.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding