Opel doet concessies na kritiek dealers

Autofabrikant Opel komt zijn Duitse dealers tegemoet, na de hevige kritiek die zij vorige week uitten op de nieuwe distributieovereenkomst.

Zo worden het bestelsysteem en bijbehorende bonusregeling voor de nieuwverkoop eenvoudiger. Ook de dreiging van een lagere marge is van tafel. De dealervereniging is dat overeengekomen met de fabrikant. Een van de andere uitkomsten van het overleg is dat de dealers voortaan voor iedere auto die zij verkopen een voordeeltje krijgen. In de omstreden regeling gold zo’n bonus pas vanaf tachtig procent van de target, meldt vakblad Automobilwoche.

Enkele dealers dreigden vorige week hun contract in te leveren en hun dealervestiging te sluiten. Ze vonden het nieuwe distributiesysteem enorm ingewikkeld. Ook zouden de auto’s er duurder door worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel doet concessies na kritiek dealers - Automobielmanagement.nl

Opel doet concessies na kritiek dealers

Autofabrikant Opel komt zijn Duitse dealers tegemoet, na de hevige kritiek die zij vorige week uitten op de nieuwe distributieovereenkomst.

Zo worden het bestelsysteem en bijbehorende bonusregeling voor de nieuwverkoop eenvoudiger. Ook de dreiging van een lagere marge is van tafel. De dealervereniging is dat overeengekomen met de fabrikant. Een van de andere uitkomsten van het overleg is dat de dealers voortaan voor iedere auto die zij verkopen een voordeeltje krijgen. In de omstreden regeling gold zo’n bonus pas vanaf tachtig procent van de target, meldt vakblad Automobilwoche.

Enkele dealers dreigden vorige week hun contract in te leveren en hun dealervestiging te sluiten. Ze vonden het nieuwe distributiesysteem enorm ingewikkeld. Ook zouden de auto’s er duurder door worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding