Snel succes voor Indiase Daimler-trucks

Daimler’s dochteronderneming Daimler India Commercial Vehicles (DICV) kijkt tevreden terug op 2012, waarin het de Indiase markt opging met trucks van het merk BharatBenz. Het verkocht in drie maanden een kleine elfhonderd lokaal geproduceerde voertuigen.

DICV verkocht sinds de verkoopstart van BharatBenz eind september bijna elfhonderd trucks in de gewichtsklassen 25 tot 31 ton. Na de opening in april 2012 van de productielocatie in Chennai is DICV eerst begonnen met de fabricage en de verkoop van deze zware typen; afgelopen oktober volgde de productie van de middelzware trucks van 9 tot 12 ton die vanaf dit jaar in India verkocht zullen worden. Het gerenommeerde Indiase truckmagazine Commercial Vehicles riep de 31-tons truck uit tot ‘Apollo Truck of the Year 2013’ in de categorie internationaal transport en het truckprogramma tot ‘Apollo Commercial Vehicle of the Year 2013’.

DICV is een volle dochteronderneming van Daimler AG en produceert sinds 2012 trucks voor het ‘Modern Domestic Segment’. Daarmee bereidt DICV zich voor op de stijgende vraag naar moderne trucks voor het volumesegment in India. In samenwerking met lokale personenauto- en bedrijfswagendealers bouwt DICV op het moment in India een exclusief BharatBenz-dealernet op.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Snel succes voor Indiase Daimler-trucks - Automobielmanagement.nl

Snel succes voor Indiase Daimler-trucks

Daimler’s dochteronderneming Daimler India Commercial Vehicles (DICV) kijkt tevreden terug op 2012, waarin het de Indiase markt opging met trucks van het merk BharatBenz. Het verkocht in drie maanden een kleine elfhonderd lokaal geproduceerde voertuigen.

DICV verkocht sinds de verkoopstart van BharatBenz eind september bijna elfhonderd trucks in de gewichtsklassen 25 tot 31 ton. Na de opening in april 2012 van de productielocatie in Chennai is DICV eerst begonnen met de fabricage en de verkoop van deze zware typen; afgelopen oktober volgde de productie van de middelzware trucks van 9 tot 12 ton die vanaf dit jaar in India verkocht zullen worden. Het gerenommeerde Indiase truckmagazine Commercial Vehicles riep de 31-tons truck uit tot ‘Apollo Truck of the Year 2013’ in de categorie internationaal transport en het truckprogramma tot ‘Apollo Commercial Vehicle of the Year 2013’.

DICV is een volle dochteronderneming van Daimler AG en produceert sinds 2012 trucks voor het ‘Modern Domestic Segment’. Daarmee bereidt DICV zich voor op de stijgende vraag naar moderne trucks voor het volumesegment in India. In samenwerking met lokale personenauto- en bedrijfswagendealers bouwt DICV op het moment in India een exclusief BharatBenz-dealernet op.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding