In een antwoord op die uitspraak van Taylor schreef de Franse minister voor industrieel herstel Arnaud Montebourg het volgende: ‘’Mag ik u er misschien even op wijzen dat uw bandenfabriek Titan twintig keer zo klein en 35 keer minder rendabel dan is dan Michelin, de technologische wereldleider. Wat u schrijft over onze fabrieken is zowel extremistisch als beledigend. Als u de werkers in sommige landen wilt exploiteren om onze markten te overspoelen – met banden – dan zal u dat ook in uw eigen land duur komen te staan.”

Deze meneer Taylor van Titan ligt in Frankrijk zwaar onder vuur na zijn brief waarin hij stelde ‘wel gek te zullen zijn om de bandenfabriek van Goodyear in Amiens over te nemen.’ Volgens de Amerikaan werken Fransen maar drie uur per dag en laat ook de verdere werkmoraal ernstig te wensen over. In een interview stelt hij bovendien ‘dat Frankrijk het nieuwe Griekenland wordt, het is alleen een kwestie van tijd.’

Minister Montebourg slaat in een brief van twee kantjes fel terug. Hij wijst op de buitenlandse investeringen in zijn land, ook Amerikaanse zoals van Coca-Cola, Mars en 3M. Hij wijst ook op de historische banden tussen beide landen, van La Fayette tijdens de Amerikaanse burgeroorlog tot de invasie op de stranden van Normandië. En hij reageert vooral gebeten op de mededeling van Taylor ‘dat we liever een fabriek in China of India kopen om van daar uit alle banden te leveren die Frankrijk nodig heeft.’ Montebourg: ‘’Wij proberen juist met onze Europese partners dat soort dumping te voorkomen. U kunt erop rekenen dat ik er zelf op zal toezien dat alle betrokken Franse diensten alles in het werk zullen stellen om een dergelijke bandeninvoer tegen te houden.”