Opelfabriek Bochum toch open tot eind 2016

De Opel-fabriek in het Duitse Bochum blijft toch open tot en met eind 2016. Dat maakte de voorzitter van de centrale ondernemingsraad Wolfgang Schäfer-Klug afgelopen donderdag bekend.

Na maandenlang onderhandelen, zijn Opel en de vakbonden tot een akkoord gekomen.

In de fabriek, waar Opel het type Zafira produceert, zullen de komende 2 jaar nog auto’s van de band rollen. Ook zullen er volgens Schäfer-Klug bepaalde onderdelen voor andere types van het merk worden vervaardigd. Wat de bonden aan hun werkgever hebben aangeboden als tegenprestatie voor het draaiende houden van de fabriek is niet bekend.

Eind januari werd nog bekendgemaakt dat de fabriek waarschijnlijk zijn deuren moest gaan sluiten in 2015. Opel heeft sterk te lijden onder de teruglopende Europese autoverkopen. Het dochterbedrijf van General Motors moet dan ook flink bezuinigen. Het schrappen van de activiteiten in Bochum is daar een van de gevolgen van.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opelfabriek Bochum toch open tot eind 2016 - Automobielmanagement.nl

Opelfabriek Bochum toch open tot eind 2016

De Opel-fabriek in het Duitse Bochum blijft toch open tot en met eind 2016. Dat maakte de voorzitter van de centrale ondernemingsraad Wolfgang Schäfer-Klug afgelopen donderdag bekend.

Na maandenlang onderhandelen, zijn Opel en de vakbonden tot een akkoord gekomen.

In de fabriek, waar Opel het type Zafira produceert, zullen de komende 2 jaar nog auto’s van de band rollen. Ook zullen er volgens Schäfer-Klug bepaalde onderdelen voor andere types van het merk worden vervaardigd. Wat de bonden aan hun werkgever hebben aangeboden als tegenprestatie voor het draaiende houden van de fabriek is niet bekend.

Eind januari werd nog bekendgemaakt dat de fabriek waarschijnlijk zijn deuren moest gaan sluiten in 2015. Opel heeft sterk te lijden onder de teruglopende Europese autoverkopen. Het dochterbedrijf van General Motors moet dan ook flink bezuinigen. Het schrappen van de activiteiten in Bochum is daar een van de gevolgen van.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding