Peugeot komt nu met een spaarbankboekje

Als je geen geld meer kunt verdienen met auto’s, dan moet je het maar op een andere manier proberen. Daarom begint het financieringsbedrijf van PSA Peugeot-Citroen nu met een spaarbank, waarbij je op de spaarboekjes een rente tot zelfs 5,5 procent kunt krijgen.

Die rente geldt dan alleen als de rekening nog deze maand wordt geopend en als het geld vier maanden vast staat, daarna gaat het meer marktconform naar 2,3 procent. De spaarrekening krijgt een naam die PSA van de autotak geleend lijkt te hebben: Distingo. Werknemers van de autofabrieken van PSA kunnen een nog hogere rente krijgen, maar hoeveel dat is heeft de PSA-bank verder niet bekendgemaakt. Overigens kan je zo’n spaarrekening alleen openen via internet en dus niet bijvoorbeeld bij de dealers van Peugeot of Citroën. PSA gaat de ingelegde gelden wel gebruiken om aan de andere kant autoleningen mee te financieren en hoopt daarvoor via Distingo dit jaar nog vierhonderd miljoen euro op te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot komt nu met een spaarbankboekje - Automobielmanagement.nl

Peugeot komt nu met een spaarbankboekje

Als je geen geld meer kunt verdienen met auto’s, dan moet je het maar op een andere manier proberen. Daarom begint het financieringsbedrijf van PSA Peugeot-Citroen nu met een spaarbank, waarbij je op de spaarboekjes een rente tot zelfs 5,5 procent kunt krijgen.

Die rente geldt dan alleen als de rekening nog deze maand wordt geopend en als het geld vier maanden vast staat, daarna gaat het meer marktconform naar 2,3 procent. De spaarrekening krijgt een naam die PSA van de autotak geleend lijkt te hebben: Distingo. Werknemers van de autofabrieken van PSA kunnen een nog hogere rente krijgen, maar hoeveel dat is heeft de PSA-bank verder niet bekendgemaakt. Overigens kan je zo’n spaarrekening alleen openen via internet en dus niet bijvoorbeeld bij de dealers van Peugeot of Citroën. PSA gaat de ingelegde gelden wel gebruiken om aan de andere kant autoleningen mee te financieren en hoopt daarvoor via Distingo dit jaar nog vierhonderd miljoen euro op te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding