Misverstand over betrokkenheid Goodyear en Titan

Recentelijk is in Automobiel Management nr. 4 van 8 maart een artikel verschenen waarin melding werd gemaakt van een zakelijke betrokkenheid tussen Goodyear en Titan, een Amerikaanse bandenproducent.

In het artikel in Automobiel Management stond de zinsnede dat ‘Titan in veel delen van de wereld eigenaar is van Goodyear’. Dit is afgeleid uit berichtgeving op de website van Titan.com, waarop een logo staat van Goodyear Farm Tires (Made by Titan). Titan maakt op de site melding van een overname van activiteiten en een fabriek van Goodyear Farm Tires in Freeport in 2005 en later van de business van Goodyear Farm Tires in Zuid-Amerika in 2010. De volgende tekst staat op de website van Titan: ‘In 2005, Titan Tire Corporation closed on the acquisition of Goodyear’s North American farm tire assets, which included the manufacturing facility in Freeport, Illinois. Titan went on to acquire Goodyear’s Latin America farm tire business in 2010.’  

Titan was een overnamekandidaat voor de Goodyear-fabriek in het Franse Amiens-Noord. De gesprekken zijn afgebroken omdat er geen akkoord kon worden bereikt met de sociale partners over het investeringsplan van Titan voor deze fabriek, zo meldt Goodyear. Er ontstond nogal wat commotie over deze zaak omdat de topman van Titan, Maurice Taylor, nogal boude uitspreken deed over de arbeidsmoraal in Frankrijk. "Fransen werken niet, die kletsen en eten alleen maar." Volgens Taylor werken de Fransen maar drie uur per dag.   

Goodyear zegt eraan te hechten te verklaren dat er ‘geen enkel zakelijk verband’ is tussen Goodyear en Titan. ‘Het zijn twee totaal onafhankelijke bandenproducenten en Titan maakt op geen enkele wijze deel uit van Goodyear of omgekeerd’, aldus de Goodyear-organisatie.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Misverstand over betrokkenheid Goodyear en Titan - Automobielmanagement.nl

Misverstand over betrokkenheid Goodyear en Titan

Recentelijk is in Automobiel Management nr. 4 van 8 maart een artikel verschenen waarin melding werd gemaakt van een zakelijke betrokkenheid tussen Goodyear en Titan, een Amerikaanse bandenproducent.

In het artikel in Automobiel Management stond de zinsnede dat ‘Titan in veel delen van de wereld eigenaar is van Goodyear’. Dit is afgeleid uit berichtgeving op de website van Titan.com, waarop een logo staat van Goodyear Farm Tires (Made by Titan). Titan maakt op de site melding van een overname van activiteiten en een fabriek van Goodyear Farm Tires in Freeport in 2005 en later van de business van Goodyear Farm Tires in Zuid-Amerika in 2010. De volgende tekst staat op de website van Titan: ‘In 2005, Titan Tire Corporation closed on the acquisition of Goodyear’s North American farm tire assets, which included the manufacturing facility in Freeport, Illinois. Titan went on to acquire Goodyear’s Latin America farm tire business in 2010.’  

Titan was een overnamekandidaat voor de Goodyear-fabriek in het Franse Amiens-Noord. De gesprekken zijn afgebroken omdat er geen akkoord kon worden bereikt met de sociale partners over het investeringsplan van Titan voor deze fabriek, zo meldt Goodyear. Er ontstond nogal wat commotie over deze zaak omdat de topman van Titan, Maurice Taylor, nogal boude uitspreken deed over de arbeidsmoraal in Frankrijk. "Fransen werken niet, die kletsen en eten alleen maar." Volgens Taylor werken de Fransen maar drie uur per dag.   

Goodyear zegt eraan te hechten te verklaren dat er ‘geen enkel zakelijk verband’ is tussen Goodyear en Titan. ‘Het zijn twee totaal onafhankelijke bandenproducenten en Titan maakt op geen enkele wijze deel uit van Goodyear of omgekeerd’, aldus de Goodyear-organisatie.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding