Volgens Tire Review hebben de werknemers de sluiting voorgelegd aan de rechtbank in Ohio. Daarmee willen ze bereiken dat de maatregel, die 1.173 Franse medewerkers hun baan kost, komt te vervallen. De zaak dient in Goodyears’ standplaats Akron, omdat daar het besluit is genomen om te stoppen met de fabriek.

Behalve de poging de sluiting ongedaan te maken, eisen de werknemers ook een schadevergoeding van vier miljoen dollar. Volgens de aanklacht heeft Goodyear de werknemers benadeeld door een lagere bandenproductie. Ook zou de fabrikant de Franse vakbonden hebben genegeerd. Goodyear zegt jarenlang te hebben geprobeerd de fabriek te herstructureren vanwege de teruglopende Europese markt voor auto- en landbouwbanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding