Daimler verlaagt de winstverwachting

Daimler, eigenaar van onder meer autofabrikant Mercedes-Benz, heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verlaagd wegens een tegenvallende vraag uit Europa.

Het concern verwacht dat de winst voor rente en belastingen uit voortgezette activiteiten in 2013 waarschijnlijk zal dalen. In februari ging Daimler er nog vanuit dat deze winst op ongeveer hetzelfde niveau als in 2012 (8,1 miljard euro) zou uitkomen. Daimler-topman Dieter Zetsche waarschuwde vorige maand al dat het bedrijf het jaar slecht was begonnen.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het bedrijfsresultaat met 56 procent tot 917 miljoen euro, beneden de verwachtingen van analisten. De omzet daalde met 3 procent tot 26,1 miljard euro. "In de eerste drie maanden van het jaar hebben veel markten zich slechter ontwikkeld dan verwacht, vooral West-Europa”, zegt Zetsche vandaag (woensdag).

Maar ook in China, een regio waar fabrikanten van luxe goederen het juist van moeten hebben, heeft Daimler het moeilijk. Daar gingen de verkopen van Mercedes met 11 procent omlaag in het eerste kwartaal. De oorzaak is een reorganisatie die Daimler in China aan het doorvoeren is. Het merk Mercedes heeft de laatste jaren veel marktaandeel verloren aan de Duitse aartsrivalen BMW en Audi.

Daimler verlaagt de winstverwachting - Automobielmanagement.nl

Daimler verlaagt de winstverwachting

Daimler, eigenaar van onder meer autofabrikant Mercedes-Benz, heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verlaagd wegens een tegenvallende vraag uit Europa.

Het concern verwacht dat de winst voor rente en belastingen uit voortgezette activiteiten in 2013 waarschijnlijk zal dalen. In februari ging Daimler er nog vanuit dat deze winst op ongeveer hetzelfde niveau als in 2012 (8,1 miljard euro) zou uitkomen. Daimler-topman Dieter Zetsche waarschuwde vorige maand al dat het bedrijf het jaar slecht was begonnen.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het bedrijfsresultaat met 56 procent tot 917 miljoen euro, beneden de verwachtingen van analisten. De omzet daalde met 3 procent tot 26,1 miljard euro. "In de eerste drie maanden van het jaar hebben veel markten zich slechter ontwikkeld dan verwacht, vooral West-Europa”, zegt Zetsche vandaag (woensdag).

Maar ook in China, een regio waar fabrikanten van luxe goederen het juist van moeten hebben, heeft Daimler het moeilijk. Daar gingen de verkopen van Mercedes met 11 procent omlaag in het eerste kwartaal. De oorzaak is een reorganisatie die Daimler in China aan het doorvoeren is. Het merk Mercedes heeft de laatste jaren veel marktaandeel verloren aan de Duitse aartsrivalen BMW en Audi.