Greenwheels is met zo’n tweeduizend auto’s de grootste aanbieder van deelauto’s in Nederland.  Het doel van Volkswagen Financial Services is het gezamenlijk verder ontwikkelen van het business model van Greenwheels om het in de toekomst internationaal (in beginsel in Europa) uit te rollen. "We zien in het pay per use-model interessante groeikansen. Met Greenwheels krijgen we een zeer succesvolle partner met veel ervaring en know how , onder meer over hoe je de auto met het openbaar vervoer combineert", aldus Frank Witter, ceo van Volkswagen Financial Services AG.

Volkswagen Financial Services AG breidt hiermee zijn activiteiten op het gebied van new mobility uit.  Men begon ermee in november 2011 in Hannover met het autodeelproject Quicar. Voor de deelname in Collect Car heeft Volkswagen Financial Services een joint venture opgericht met zijn partner Pon Holdings, moederbedrijf van de Nederlandse importeur van onder meer het merk Volkswagen. In deze joint venture houdt Volkswagen Financial Services AG een belang van zestig procent en Pon Holdings een belang van veertig procent. Pon brengt zijn competenties in vanuit zijn rol als groepsimporteur, dealergroep en als mobiliteitsprovider (onder meer met Gazelle-fietsen) in. Volkswagen Financial Services AG brengt de product- en providerervaring in die het bedrijf heeft opgedaan bij het Quicar-project, en zijn expertise op het gebied van financiële dienstverlening.  

Voor Volkswagen Financial Services is dit een verdere stap om in 2018 ’s werelds grootste financiële dienstverlener op autogebied te worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat alle behoeften van klanten betreffende gebruiksduur of autokeuze bediend kunnen worden. "Daarom bieden wij nu al het hele productportfolio aan van leasing, lange- en kortetermijnverhuur en carsharing aan", aldus directeur Witter. "Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor het kort gebruiken van een auto tegen een bepaalde vergoeding en kiezen daarmee dus voor een zeer flexibele vorm van mobiliteit."

http://www.greenwheels.nl