Fiat kiest mogelijk voor beursnotering in New York

Fiat overweegt voor de beurs in New York te kiezen als hoofdnotering voor zijn aandelen, na een fusie met Chrysler.

De tweede notering van de Italiaanse autobouwer zal in Milaan blijven. Het bedrijf wilde zelf niet reageren, maar de potentiële stap wordt als politiek gevoelig en van grote symbolische waarde gezien. Fiat haalt op dit moment 75 procent van zijn omzet uit de Verenigde Staten en maakt zware tijden door in Europa. De Italianen bezitten sinds 2009 een controlerend belang van 58,5 procent in Chrysler. Topman Sergio Marchionne, hij staat bij zowel Fiat als Chrysler aan het roer, wil beide autofabrikanten samenvoegen om één blok te vormen tegen concurrenten als General Motors en Volkswagen. Het restbelang in Chrysler is in handen van het United Auto Workers-fonds VEBA, dat onwillig is om het van de hand te doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat kiest mogelijk voor beursnotering in New York - Automobielmanagement.nl

Fiat kiest mogelijk voor beursnotering in New York

Fiat overweegt voor de beurs in New York te kiezen als hoofdnotering voor zijn aandelen, na een fusie met Chrysler.

De tweede notering van de Italiaanse autobouwer zal in Milaan blijven. Het bedrijf wilde zelf niet reageren, maar de potentiële stap wordt als politiek gevoelig en van grote symbolische waarde gezien. Fiat haalt op dit moment 75 procent van zijn omzet uit de Verenigde Staten en maakt zware tijden door in Europa. De Italianen bezitten sinds 2009 een controlerend belang van 58,5 procent in Chrysler. Topman Sergio Marchionne, hij staat bij zowel Fiat als Chrysler aan het roer, wil beide autofabrikanten samenvoegen om één blok te vormen tegen concurrenten als General Motors en Volkswagen. Het restbelang in Chrysler is in handen van het United Auto Workers-fonds VEBA, dat onwillig is om het van de hand te doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding