Omzet Delticom daalt bijna 5 procent in Q1

In de eerste drie maanden van 2013 zag de Duitse online bandenverkoper Delticom de omzet dalen met 4,9 procent. Dit blijkt uit het gepubliceerde kwartaalverslag.

De omzet bedroeg 81,3 miljoen euro (Q1 2012: 85,5 miljoen euro). De winst vóór rente en belastingen (EBIT) bedroeg 2,5 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 3,4 miljoen euro, een daling van 25.9 %. De netto winst bedroeg 1,7 miljoen euro, tegen 2,3 miljoen in 2012.

Tegenover de dalende omzet staat, als gevolg van lange winter een aanzienlijke stijging in de verkoop van winterbanden. Keerzijde van het aanhoudende koude winterweer was dat veel automobilisten de aankoop van zomerbanden uitstelden.

In het huidige half jaar verwacht Delticom haar omzet in het E-Commerce segment te verhogen tot tien procent op jaarbasis. Als de bandensector zich dit jaar positief zal ontwikkelen, verwacht het management een groei die ligt boven de groei van de gehele sector.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Omzet Delticom daalt bijna 5 procent in Q1 - Automobielmanagement.nl

Omzet Delticom daalt bijna 5 procent in Q1

In de eerste drie maanden van 2013 zag de Duitse online bandenverkoper Delticom de omzet dalen met 4,9 procent. Dit blijkt uit het gepubliceerde kwartaalverslag.

De omzet bedroeg 81,3 miljoen euro (Q1 2012: 85,5 miljoen euro). De winst vóór rente en belastingen (EBIT) bedroeg 2,5 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 3,4 miljoen euro, een daling van 25.9 %. De netto winst bedroeg 1,7 miljoen euro, tegen 2,3 miljoen in 2012.

Tegenover de dalende omzet staat, als gevolg van lange winter een aanzienlijke stijging in de verkoop van winterbanden. Keerzijde van het aanhoudende koude winterweer was dat veel automobilisten de aankoop van zomerbanden uitstelden.

In het huidige half jaar verwacht Delticom haar omzet in het E-Commerce segment te verhogen tot tien procent op jaarbasis. Als de bandensector zich dit jaar positief zal ontwikkelen, verwacht het management een groei die ligt boven de groei van de gehele sector.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding