Michelin schrapt zevenhonderd banen

Michelin stopt met de productie van vrachtautobanden in zijn fabriek bij Tours. Daardoor gaan zevenhonderd van de 920 banen verloren.

Zo’n tweehonderd werknemers kunnen met vroegtijdig pensioen; voor de overigen wordt een plaats gezocht bij andere Michelin-vestigingen. Tegelijkertijd gaat de bandenfabrikant een half miljard euro investeren, vooral in de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in Frankrijk zelf. Een deel van dat geld gaat naar de hoofdvestiging in Clermont-Ferrand.

Dat heeft Michelin volgens Franse bronnen vandaag meegedeeld tijdens een vergadering van de centrale ondernemingsraad. De bonden gaan er van uit dat de vestiging bij Tours op den duur helemaal zal verdwijnen. Michelin deelde in het jaarbericht al mee dat vooral de Europese markt voor vrachtautobanden is ingestort. Als gevolg daarvan draait de fabriek in Tours op hooguit vijftig procent van de capaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Michelin schrapt zevenhonderd banen - Automobielmanagement.nl

Michelin schrapt zevenhonderd banen

Michelin stopt met de productie van vrachtautobanden in zijn fabriek bij Tours. Daardoor gaan zevenhonderd van de 920 banen verloren.

Zo’n tweehonderd werknemers kunnen met vroegtijdig pensioen; voor de overigen wordt een plaats gezocht bij andere Michelin-vestigingen. Tegelijkertijd gaat de bandenfabrikant een half miljard euro investeren, vooral in de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in Frankrijk zelf. Een deel van dat geld gaat naar de hoofdvestiging in Clermont-Ferrand.

Dat heeft Michelin volgens Franse bronnen vandaag meegedeeld tijdens een vergadering van de centrale ondernemingsraad. De bonden gaan er van uit dat de vestiging bij Tours op den duur helemaal zal verdwijnen. Michelin deelde in het jaarbericht al mee dat vooral de Europese markt voor vrachtautobanden is ingestort. Als gevolg daarvan draait de fabriek in Tours op hooguit vijftig procent van de capaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding