Ook Renault introduceert goedkope auto in India

Behalve Nissan gaat ook alliantiepartner Renault volgend jaar een goedkope auto in India verkopen. Nissan meldde dat het dochtermerk Datsun weer nieuw leven inblazen wordt.

Volgens de Franse krant La Tribune zal Renault volgend jaar een compacte auto met een verkoopprijs van omgerekend ongeveer vijfduizend euro in India op de markt brengen. De auto wordt specifiek ontwikkeld voor opkomende economieën en zal niet in Europa worden verkocht. Gisteren werd ook bekend dat Nissan volgend jaar een nieuw model met de merknaam Datsun in opkomende economieën als India, Rusland en Indonesië in de markt gaat zetten. Er zou veel behoefte zijn aan goedkope nieuwe auto’s. Renault heeft een aandeel van 43 procent in Nissan en brengt dus een concurrerend voertuig in deze landen op de markt. Je zou het ook andersom kunnen bezien omdat Nissan zijn budgetmerk Datsun immers laat concurrreren met het al lang bestaande Dacia.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook Renault introduceert goedkope auto in India - Automobielmanagement.nl

Ook Renault introduceert goedkope auto in India

Behalve Nissan gaat ook alliantiepartner Renault volgend jaar een goedkope auto in India verkopen. Nissan meldde dat het dochtermerk Datsun weer nieuw leven inblazen wordt.

Volgens de Franse krant La Tribune zal Renault volgend jaar een compacte auto met een verkoopprijs van omgerekend ongeveer vijfduizend euro in India op de markt brengen. De auto wordt specifiek ontwikkeld voor opkomende economieën en zal niet in Europa worden verkocht. Gisteren werd ook bekend dat Nissan volgend jaar een nieuw model met de merknaam Datsun in opkomende economieën als India, Rusland en Indonesië in de markt gaat zetten. Er zou veel behoefte zijn aan goedkope nieuwe auto’s. Renault heeft een aandeel van 43 procent in Nissan en brengt dus een concurrerend voertuig in deze landen op de markt. Je zou het ook andersom kunnen bezien omdat Nissan zijn budgetmerk Datsun immers laat concurrreren met het al lang bestaande Dacia.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding