Crisis dwingt motorcity Detroit op de knieën (filmpje)

“Platweg gezegd: Detroit is failliet”, deelt gouverneur van Michigan Rick Snyder mee.

Ooit was de stad de parel van de Amerikaanse autobouw, nu is ze ten prooi gevallen aan het grootste stedelijke bankroet dat de VS ooit kende. De stijgende financiële druk door de crisis dwong ook de thuisstad van klinkende namen (Ford, GM en Chrysler) in de auto-industrie op de knieën.

"Dit is een zeer moeilijke dag voor mij", zegt burgemeester Dave Bing. "We moeten er het beste van zien te maken." Maar de schuldenlast van minstens 18 miljard dollar vereist drastisch ingrijpen. "Detroit bleef steeds meer lenen", zegt crisismanager van Detroit Kevyn Orr. Inwoners zagen de toestand jaar na jaar achteruitgaan.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Crisis dwingt motorcity Detroit op de knieën (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Crisis dwingt motorcity Detroit op de knieën (filmpje)

“Platweg gezegd: Detroit is failliet”, deelt gouverneur van Michigan Rick Snyder mee.

Ooit was de stad de parel van de Amerikaanse autobouw, nu is ze ten prooi gevallen aan het grootste stedelijke bankroet dat de VS ooit kende. De stijgende financiële druk door de crisis dwong ook de thuisstad van klinkende namen (Ford, GM en Chrysler) in de auto-industrie op de knieën.

"Dit is een zeer moeilijke dag voor mij", zegt burgemeester Dave Bing. "We moeten er het beste van zien te maken." Maar de schuldenlast van minstens 18 miljard dollar vereist drastisch ingrijpen. "Detroit bleef steeds meer lenen", zegt crisismanager van Detroit Kevyn Orr. Inwoners zagen de toestand jaar na jaar achteruitgaan.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding