Daimler wil miljard omzet halen met mobiliteitsdiensten

Daimler wil op het gebied van mobiliteitsdiensten hoge omzetten gaan behalen. Dat betekent dat men meer gaat doen dan carsharing alleen.

"We willen met MobilityServices een voor Daimler significante en winstgevende business opbouwen. En dat betekent dat het wel om een miljard euro omzet moet gaan", aldus Robert Henrich in het Duitse vakblad Automobilwoche. Hij is de baas van het in januari opgerichte bedrijf Daimler Mobility Services GmbH waarin verschillende diensten worden ondergebracht, waaronder Car2Go dat al in 2008 is opgericht. Binnenkort zal Daimler in vreemde branches toetreden, bijvoorbeeld met de zelfontwikkeld smartphone-app met de naam ‘moovel’. Die app geeft alle mogelijke alternatieven voor vervoer van a naar b. Daarin zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden van Car2Go opgenomen maar bevat ook samenwerkingen met partners zoals taxi’s of mogelijkheden om mee te rijden of parkeerplaatsen.  Daimler krijgt provisie van de deelnemers als vergoeding voor de bemiddeling. Henrich denkt dat moovel een zeer winstgevend project kan zijn. Tussen nu en eind 2014 wil men een omzet genereren van honderd miljoen euro, waarvan 75 miljoen van Car2Go.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler wil miljard omzet halen met mobiliteitsdiensten - Automobielmanagement.nl

Daimler wil miljard omzet halen met mobiliteitsdiensten

Daimler wil op het gebied van mobiliteitsdiensten hoge omzetten gaan behalen. Dat betekent dat men meer gaat doen dan carsharing alleen.

"We willen met MobilityServices een voor Daimler significante en winstgevende business opbouwen. En dat betekent dat het wel om een miljard euro omzet moet gaan", aldus Robert Henrich in het Duitse vakblad Automobilwoche. Hij is de baas van het in januari opgerichte bedrijf Daimler Mobility Services GmbH waarin verschillende diensten worden ondergebracht, waaronder Car2Go dat al in 2008 is opgericht. Binnenkort zal Daimler in vreemde branches toetreden, bijvoorbeeld met de zelfontwikkeld smartphone-app met de naam ‘moovel’. Die app geeft alle mogelijke alternatieven voor vervoer van a naar b. Daarin zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden van Car2Go opgenomen maar bevat ook samenwerkingen met partners zoals taxi’s of mogelijkheden om mee te rijden of parkeerplaatsen.  Daimler krijgt provisie van de deelnemers als vergoeding voor de bemiddeling. Henrich denkt dat moovel een zeer winstgevend project kan zijn. Tussen nu en eind 2014 wil men een omzet genereren van honderd miljoen euro, waarvan 75 miljoen van Car2Go.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding