Michelin: juni laat groei bandenmarkt zien

De laatste cijfers van Michelin laten in juni groei van de bandenmarkt zien in Europa (inclusief Rusland en Turkije).

OE en vervanging

De OE markt voor personenauto- en lichte bedrijfsautobanden liet in juni een groei van 2 procent zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor de vervangingsmarkt was dat 3 procent. Bij de truckbanden groeide de OE markt 2 procent en de vervangingsmarkt 5 procent. In het eerste kwartaal daalde de OE markt nog met 11 procent en de vervangingsmarkt met 9 procent. Op jaarbasis laat dit segment nog steeds een daling zien, maar die is nu wel kleiner geworden tot 3 procent voor OE banden en 4 procent voor vervangingsbanden.

Truckbanden

De truckbandenmarkt groeide in juni met 2 procent voor OE banden en 5 procent voor vervangingsbanden. Daarmee is de OE markt vergelijkbaar met de situatie vorig jaar. De vervangingsmarkt lag 8 procent hoger dan in de eerste 6 maanden van 2012.

Amerika en China

In Noord Amerika groeide de verkoop van personenauto en lichte bedrijfsautobanden, maar truckbanden bleven het slecht doen. Van de verkoop van personen en lichte bedrijfsautobanden in China steeg het OE segment met 8 procent en het segment vervangingsbanden met 4 procent. De eerste zes maanden bedroeg de stijging 13 respectievelijk 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Michelin: juni laat groei bandenmarkt zien - Automobielmanagement.nl

Michelin: juni laat groei bandenmarkt zien

De laatste cijfers van Michelin laten in juni groei van de bandenmarkt zien in Europa (inclusief Rusland en Turkije).

OE en vervanging

De OE markt voor personenauto- en lichte bedrijfsautobanden liet in juni een groei van 2 procent zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor de vervangingsmarkt was dat 3 procent. Bij de truckbanden groeide de OE markt 2 procent en de vervangingsmarkt 5 procent. In het eerste kwartaal daalde de OE markt nog met 11 procent en de vervangingsmarkt met 9 procent. Op jaarbasis laat dit segment nog steeds een daling zien, maar die is nu wel kleiner geworden tot 3 procent voor OE banden en 4 procent voor vervangingsbanden.

Truckbanden

De truckbandenmarkt groeide in juni met 2 procent voor OE banden en 5 procent voor vervangingsbanden. Daarmee is de OE markt vergelijkbaar met de situatie vorig jaar. De vervangingsmarkt lag 8 procent hoger dan in de eerste 6 maanden van 2012.

Amerika en China

In Noord Amerika groeide de verkoop van personenauto en lichte bedrijfsautobanden, maar truckbanden bleven het slecht doen. Van de verkoop van personen en lichte bedrijfsautobanden in China steeg het OE segment met 8 procent en het segment vervangingsbanden met 4 procent. De eerste zes maanden bedroeg de stijging 13 respectievelijk 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding