Beide ondernemingen hebben nu een intentieverklaring ondertekend en in de tweede helft van dit jaar moeten de overeenkomsten definitief worden. Mercedes-AMG zal motoren leveren en Mercedes-Benz zal het merk Aston Martin voorzien van componenten voor elektriciteit en elektronica voor toekomstige modellen. Daimler zal in ruil hiervoor in enkele stappen vijf procent van Aston Martin in bezit krijgen. Er komt ook een toezichthouder van Daimler in de bestuursraad van Aston Martin.

Het Britse sportwagenmerk zou bewust voor AMG hebben gekozen  als basis voor de ontwikkeling van aandrijflijnen. Eind vorig jaar waren er al geruchten over een dergelijke samenwerking maar die werden toen tegengesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding