GM boekt ruim miljard dollar netto winst in Q2

General Motors heeft over het tweede kwartaal een netto winst geboekt van 1,2 miljard dollar. Vorig jaar was het resultaat over Q2 nog anderhalf miljard dollar.

De omzet in het tweede kwartaal was 39 miljard dollar, hoger dan de 37,6 miljard dollar in Q2 van 2012. De winst voor rente en belastingen (ebit) van het concern bedraagt 2,3 miljard dollar. Dat was in het tweede kwartaal van 2012 nog 2,1 miljard. Het concern maakte ook bekend dat GM Europe een ebit heeft behaald van 100 miljoen dollar over het tweede kwartaal. Dat was 400 miljoen in Q2 van 2012. "Onze kwartaalresultaten hebben duidelijk te maken met succesvolle auto’s zoals de Cadillac ATS, Chevrolet Impala en Opel Mokka", aldus Dan Ammann, de financiële baas van GM. General Motors en zijn partners produceren auto’s in dertig landen van de merken Chevrolet, Cadillac, Baojun, Buick, GMC, Holden, Isuzu, Jiefang, Opel, Vauxhall en Wuling.

GM boekt ruim miljard dollar netto winst in Q2 - Automobielmanagement.nl

GM boekt ruim miljard dollar netto winst in Q2

General Motors heeft over het tweede kwartaal een netto winst geboekt van 1,2 miljard dollar. Vorig jaar was het resultaat over Q2 nog anderhalf miljard dollar.

De omzet in het tweede kwartaal was 39 miljard dollar, hoger dan de 37,6 miljard dollar in Q2 van 2012. De winst voor rente en belastingen (ebit) van het concern bedraagt 2,3 miljard dollar. Dat was in het tweede kwartaal van 2012 nog 2,1 miljard. Het concern maakte ook bekend dat GM Europe een ebit heeft behaald van 100 miljoen dollar over het tweede kwartaal. Dat was 400 miljoen in Q2 van 2012. "Onze kwartaalresultaten hebben duidelijk te maken met succesvolle auto’s zoals de Cadillac ATS, Chevrolet Impala en Opel Mokka", aldus Dan Ammann, de financiële baas van GM. General Motors en zijn partners produceren auto’s in dertig landen van de merken Chevrolet, Cadillac, Baojun, Buick, GMC, Holden, Isuzu, Jiefang, Opel, Vauxhall en Wuling.